Zaterdagsmaal ::: pasta met gorgonzola en peren

Ik dacht altijd dat peren bij de herfst hoorden, maar m’n buurtsuper denkt er anders over. Peren in overvloed en goedkoop. Het was tijd voor een perengerecht. Dit is er een uit een oude doos, lekker door de frisse combinatie van peren met de pittige kaas. Die kaas maakt het gelijk best machtig.
Deze peren waren nog niet zo heel sappig, het is het lekkerst met peren die echt bijna zacht zijn. Om toch dat zachte effect te krijgen, kunnen ze ook op het laatst in de saus gedaan worden. Als je dat niet doet, blijven de peren op kamertemperatuur, waardoor het spontaan wat lente-achtiger wordt.
De wijn hoeft niet per se, vervang dit dan door bijna 100 ml water, dan heb je wellicht ook wat extra kruiden nodig. En ja, dit is een vegetarisch gerecht.

Pasta met gorgonzola en peren
Ingrediënten voor 2 personen
150 gr pasta
2 peren
2 bosuitjes
100 gr walnoten
100 gr gorgonzola
125 gr crème fraîche
100 ml witte wijn
olijfolie
peper
(wanneer gewenst) peterselie

BereidwijzeBreng de pasta aan de kook in een pan met water. Schil ondertussen de peren en snijd ze in stukjes. Maak ringetjes van de bosuitjes en hak de walnoten in stukken. Bak vervolgens de bosuitjes een paar minuten. Doe hier daarna de crème fraîche en de witte wijn bij en vermeng deze. De wijn zal wat verdampen. Zet het vuur wat lager en doe de gorgonzola erbij. Smelt deze langzaam in de rest van de saus. Giet ondertussen de pasta af en doe hier de peer en walnoten bij. Laat het nog even in de warme pan. Verwarm een serveerschaal voor. Doe hier daarna de pasta, peren en walnoten in. Giet hierover de saus en maak het af met wat peper en peterselie.

Lekker met een simpele salade.
Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *