Zaterdagsmaal ::: risottto met gegrilde groente

Ik heb een nogal drukke week gehad. Gisteren heb ik een versie van mijn masterthesis ingeleverd en dat heeft wat uurtjes gekost. Eten is er een beetje bij ingeschoten. Eten met nieuwe zaken, dan, of uitgebreid. Deze week hebben we zelfs voor het eerst in jaren gegeten bij een van de twee Amerikaanse fastfoodketens. Gisteren had ik wel even tijd, maar stiekem was ik van plan nu te linken naar de grootste supermarkt uit de Zaanstreek, want dit recept komt gewoon uit een van hun boekjes. Dit recept staat dan weer niet online, dus bij deze, een verkorte en eigen versie. Heerlijke zomerse risotto, en afhankelijke van de groentebouillon zelfs veganistisch te maken (mijn groentebouillon kan blijkbaar melk en ei bevatten). Het glas wijn dat ervoor nodig is, zorgt ervoor dat een fles open moet, die prima past bij het eten, en het weekend.

Risotto met gegrilde groente
Ingrediënten voor 2 personen
150 gr. risottorijst
1 bouillonblokje
400 ml heet water
1 rode ui
100 ml witte wijn
1 courgette
1 paprika
2 tenen knoflook
3 trostomaten
5 eetlepels olijfolie
halve theelepel tijm

Bereidwijze
Fruit het uitje gesnipperd in twee eetlepels olijfolie een pan met een dikke bodem. Zet ondertussen de oven aan op de hoogste grilstand. Doe de andere drie lepels olie in een kommetje. Pers hier de knoflook bij en doe er de tijm bij. Snijd de courgette in plakken, de paprika in achten en de tomaten in vieren. Doe inmiddels de risotto bij het uitje en begin met het klaarmaken van die risotto (telkens een beetje bouillon erbij, of de wijn). Smeer met een kwastje het olijf-knoflook-tijm mengsel over de paprika en leg de paprika op een rooster of in een schaal hoog in de warme oven. Laat dit 4 minuten zitten, smeer ondertussen de courgette in. Doe daarna de courgette erbij. Weer 4 minuten voor wat roeren in de risotto en het insmeren van de tomaten. Doe daarna, voor nog 4 minuten, de tomaten erbij.
Haal alle groenten uit de oven en serveer dit, als de risotto ook klaar is, samen op een bord. Yum!

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *