Zaterdagsmaal ::: Spinaziesalade met granaatappel

De granaatappel zou misschien wel de appel kunnen zijn geweest die Eva aan Adam gaf, waarmee ze voor de val van heel de mensheid zorgden. Dat zeggen in ieder geval sommige bronnen, volgens het alwetende Wikipedia. Mij lijkt het sterk, want de granaatappel vind ik nogal lastig te ontmantelen, maar ja, daar hadden zij misschien een paradijselijk hulpmiddeltje voor. Granaatappelen staan volgens die zelfde Wikipedia voor vruchtbaarheid. Combineer dat met de felle rode kleur, de sappigheid, de associatie met dure edelstenen en het is helemaal geschikt voor een valentijnsgerecht, of als lunch op de luie zaterdag erna. Lekker licht ook. Het verkrijgen van die prachtige zaadjes vind ik zelf een rotklus, maar hier staat een filmpje die het gemakkelijker zou moeten maken. Dat ga ik de volgende keer proberen.

Spinaziesalade met granaatappel
voor twee
Ingrediënten
200 gram verse spinazie
Half bolletje mozzarella
Halve komkommer
6 radijsjes
halve granaatappel

dressing: balsamico

Bereidwijze
Tja, een salade. Was de verse spinazie en laat deze uitlekken. Snijd deze vervolgens in grove stukken. Snijd de mozzarella in stukjes, de komkommer in kwartjes (schraap desnoods de zaadlijsten eruit). Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes, zodat de smaak niet overheerst. Doe dit alles in een schaal, vermeng het. Haal vervolgens de halve granaatappel leeg, alleen de rode blokjes, en verdeel deze over de schaal.
Lekker met vers olijvenbrood.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten (maken). Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *