Zaterdagsmaal ::: Tulband met kokosstrooisel

Het wordt weer donkerder, dus tijd voor gebak met kopjes thee. Kaarsjes aan en een film op tv, die donkere dagen mogen best komen. Ook dit recept is er een van m’n moeder, als iets goed is, hoef je het niet te veranderen.

Tulband met kokosstrooisel
Kokosmengsel
50 gr geraspte kokos licht roosteren in een droge koekepan
50 gr. bruine suiker erdoor roeren
1 eetl. Kaneel
50 gr boter
75 gr zelfrijzend bakmeel samen roeren.

Deeg
4 eieren met
150 gr suiker in 5 min romig kloppen.
150 gr boter smelten en in straaltje door eimengsel roeren.
150 gr bloem en
snufje zout toevoegen.

In ingevette tulbandvorm helft van het deeg schenken. Het kokosmengsel erover strooien. Door de rest van het deeg
1 ½ eetl. cacaopoeder roeren en dit deeg op het kokosmensel scheppen.

Op 175 graden ong. 1 ¼ uur bakken.
Bestrooien met poedersuiker

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *