#22 ken jezelf: liedjes luisteren

Bij mijn plannen om leuke dingen te doen, horen niet alleen tastbare zaken, maar ook die minder tastbare, de dingen waar ik misschien hiervoor niet eens over nadacht. Ik ben er inmiddels namelijk achter dat ik voorkeuren heb. En als ik die negeer of vergeet, dan ben ik opeens dingen aan het doen die ik helemaal niet zo leuk vind. Een voorbeeld: ik raakte steeds meer geïrriteerd door comedyseries waar een van de hoofdpersonen de hele aflevering probeert iets geheim te houden voor de ander. Jaja, ik weet dat het een klassieke klucht is, maar ik vind het gewoon irritant. Maar ik realiseerde me pas dat ik dat zo vind toen ik ongeveer alle afleveringen van Friends gezien had (om maar een voorbeeld te noemen).

Ik was vergeten wat ik leuk vond aan Bright Eyes. Jazeker, ik was vergeten dat ik ooit graag luisterde naar de kleine held uit Nebraska, de man die mij, al weet ik niet eens meer waarom, eens een omhelzing gaf na een show. En ja, ik weet nog wel hoeveel emomeisjes me hierop jaloers aankeken. En toen bedacht ik waarom ik er nooit meer naar luister op m’n diverse ipod/iphone dingen. Meneer Oberst (want zo heet hij) heeft de neiging om op elke cd een nummer te zetten waar veel gepraat wordt, vaak als intro. En die vind ik irritant. Tegelijkertijd heb ik een raar soort geloof dat ik naar de hele cd moet luisteren omdat ik de hele cd heb gekocht. Geen idee waarom, want m’n lief gooit met gemak nummers uit zijn playlist en maakt zo ‘best of’ albums van al z’n favoriete bands. Ik niet.
Dus nu zit ik met twee voorkeuren die een beetje botsen. Enerzijds geloof ik in hele albums (met of zonder juiste volgorde) en anderzijds raak ik geïrriteerd door sommige nummers. Ik heb er maar voor gekozen om de nummers waar gepraat wordt te wissen. Misschien maak ik ook een lijstje met de twaalf mooiste Bright Eyes nummers, maar op zich is dit voor mij al een grote stap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in inspiratie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *