Gehaakte waxinehouders

Ik heb iets met blauw, liefst met een beetje groen erdoor. Volgens mij heet de kleur, als die donker is, petrol. Iets lichter en het wordt de kleur van een bepaald soort stenen in sieraden, ook erg mooi. Ik heb even moeten zoeken naar de naam, maar ik geloof dat dat turqoise is. Hoe dan ook, ik houd van die kleuren.
Met twee bolletjes garen was ik eigenlijk begonnen aan dezelfde polswarmers zoals de blauwe die ik eerder postte, maar de eerste viel na een paar ronden een beetje smal uit (haaknaald 3.5). Elk garen is anders en ik had de keuze, uittrekken en weer beginnen met een dikkere naald, of meer steken, of gewoon iets anders. Ik besloot te kijken of de ‘pols’ die ik had ook om een glazen theelichtje paste, en dat zag er, vind ik zelf, toch best schattig uit. Ik geef het internet en al die stijlblogs die ik lees maar weer de schuld, want dit is natuurlijk vaker gedaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier of hier. Dit specifieke patroon heeft wat meer afwisseling in de grootte van de gaten, misschien blijft het daardoor een beetje spannender.

Het patroon voor deze theelichtjes is vrij simpel en is het begin van de polswarmer, in het Engels goed beschreven, hier. Daar is ook een pdf van het patroon te vinden.
Even in het kort bestaat het uit een ronde van losse (net zo lang als je nodig hebt), dit is ronde 1. Daarna, ronde 2, drie losse, daarna, 2 stokjes, een losse en weer 2 stokjes, allemaal in de derde steek van ronde 1, drie steken overslaan en weer 2 stokjes, een losse en 2 stokjes in de volgende steek. Zo doorgaan tot je helemaal rond bent. Ik denk dat deze kaarshoudertjes (de glazen houders komen van de Tuinen) ongeveer 10 rondes kosten. Ik zat te denken dat ze, in een lichte kleur zoals wit of crème vast ook heel mooi zijn.

Deze twee kaarshouders zijn, met glazen houders, aan een vriendin gegeven die net zo van deze kleur houdt als ik. Yay.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *