Minimalistische lentetakken

Een kleine DIY met wat ik liggen had, voor Pasen, voor de lente, en zonder al te veel gedoe in de kamer. Voor mij geen fluffy konijntjes, geen bloemen waarvan ik nog meer nies, maar wél wat extra kleur.
Deze takken zijn een beetje geïnspireerd op het wildbreien van Francine Oomen. In Gouda zag ik laatst twee bomen die opeens een jasje aan hadden. Ook komt een deel van de inspiratie van die strengen die we vroeger wel eens in ons haar maakte, al was dat met patroontjes. Dat had hier natuurlijk ook gekund.

Minimalistische paastakken
Nodig
Takken
(haak)garen in verschillende kleuren
een vaas
een schaar
een kleine haaknaald

Heel erg simpel: zorg dat de takken geen stukjes er meer aan hebben zitten die eraf kunnen vallen of in de weg zitten van de vaas. Ik heb de takken weer gebruikt die ik eerder inzette bij mijn papierenbloesemtakken, dus die waren al schoon.

Wikkel vervolgens wat draad om de takken heen in hoeveelheden en kleurencombinaties die je leuk vindt. Leg het begin van de draad tegen de tak en wikkel de rest van de draad eroverheen, zo verberg je het begin. Als het lang genoeg is, knip de draad af op zo’n plek dat je het draad er nog drie keer omheen kunt slaan. Doe de draad er losjes twee keer omheen en trek met een haaknaald het uiteinde onder die twee draden naar het midden van je stukje toe. Op die manier is je eindje vastgezet. Knip hem nu af.

Zet het in een vaas en tada! De foto doet er niet helemaal recht aan, maar het is vrolijk. Paas-, Pesach- of lentetakken, maar dan zonder alle bloesem die telkens de brunchtafel op dwarrelt. En prima voor mensen die tijdens het hooikoortsseizoen weer zitten te snotteren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *