Zaterdagsmaal ::: Couscoussalade


We studeren. Dat is even ons leven en ongeveer alles wat we doen. Natuurlijk, we kijken ’s avonds nog wel eens een film en er zijn dagen dat ik (gelukkig) ook even andere mensen zie, maar de laatste loodjes, die trekken aan m’n handen. M’n dagen bestaan uit de computer, en een beetje de bank. Maar soms zie ik in de hoeken van m’n ogen dat de winter toch echt bijna voorbij is. Het wordt tijd voor lente-eten en kleur. P heeft zelfs een bosje bloemen gekocht.
Dit gerecht smaakt en kleurt naar de seizoenen voorbij de winter. Lente, zomer, het einde van m’n studie, kom maar op!

Lauwe couscoussalade
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram couscous
1 stuk gerookte kip
1 mango
400 gram sperzieboontjes
een handvol gedroogde abrikozen
2 lente-uitjes
kruiden (koriander)
peper en zout (desnoods een bouillonblokje)

Bereidwijze
Haal de puntjes van de sperziebonen af, snijd ze in drieën. Kook de sperziebonen totdat ze gaar zijn. Kook ook wat water voor de couscous en giet dit over de couscous. Desnoods kun je in dat water een bouillonblokje oplossen, zodat de couscous meer smaak heeft. Giet de sperziebonen af, snijd de mango en kip in ongeveer even grote stukken. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de abrikozen in kleinere stukjes. Vermeng alles en voeg verse koriander en andere smaakmakers toe.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *