zaterdagsmaal ::: noodles met broccoli

*Sorry, dit recept stond zaterdagochtend al klaar, ik heb gewoon een verkeerd knopje ingedrukt!* Er zijn dagen waarop ik dit het liefste eet. Deze week konden we voor het eerst op het balkon eten (yay!), dus dat betekent lente, licht en groen. Elk gerecht dat tenminste de illusie wekt dat het Aziatisch is, doet al gezonder aan. Ook al zitten er scheppen suiker en waarschijnlijk ook flink wat zout in. Stukjes kip en veel groente, tja, da’s lekker. Dit gerecht heeft best veel ingrediënten, maar zo voelt het niet, het meeste dient om een saus te vormen. Misschien is m’n recept wat omslachtig en haastig, ik wil zoiets te vaak allemaal ongeveer op tijd klaar hebben. Dit is weer voor twee.

Ingrediënten
Noodles voor twee (die alleen maar hoeven te weken)
een kleine broccoli
een doosje sugarsnaps
een stukje kipfilet
een ui
een paar tenen knoflook
5 centimeter gember
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel chilisaus
1.5 eetlepel suiker
wokolie

Bereidwijze Zet een pan met water op het vuur. Snijd de broccoli in roosjes, de stronk in stukken. Haal de hoekjes van de sugarsnaps af. Gooi, zodra het water koopt, de stronkstukjes in de pan. Laat dit een paar minuten kopen. Doe in een kom de sojasaus, chilisaus, suiker en twee eetlepels water. Roer door. Doe er de gember en knoflook bij, in kleine stukjes. Snijd intussen de kip in stukjes, snipper de ui en doe de helft ervan, samen met de kip, bij het sausmengsel. Laat even staan. Voeg de overige groene groentes aan de stronkjes toe. Kook intussen (met de waterkoper) wat water. Doe in een kom de noodles en giet er gekookt water op. Pluk het los met een vork en laat het enkele minuten trekken. Dat is precies genoeg tijd om de kip in het mengsel te bakken. Dit met een beetje wokolie in de pan. Als de kip aan alle kanten wit is, kun je die uit de pan scheppen, laat de saus rustig erin. Bewaar de kip in een andere kom (in verband met bacteriën). Giet de groente af (die is veel groener geworden) en giet de noodles af. Neem de halve ui en bak deze even in de pan met de saus, doe hier de groente uit de pan bij en schep alles door elkaar. Als je denkt dat de saus een beetje goed verdeeld is, doe er de kip bij. Vermeng dit, zorg dat je zeker weet dat de kip helemaal gaar is. Doe er de noodles bij. Nu wordt het een beetje lastig, want de pan is vast overvol, maar schep alles door elkaar. Serveer in kommen en geniet.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *