Zaterdagsmaal ::: spinazietaart met zalm

Ik kan doen alsof dit een zaterdagsmaal is, maar dat is niet zo. Ik schrijf het toevallig op zaterdag op. Dit is een maal voor wanneer zowel man als ik tot over onze oren in de studie zitten en eigenlijk niet buiten komen. Het is een diepvriesdish, en daar is niks mis mee. Het is een hele quiche, dus best veel voor twee mensen. De rest werd de volgende dag koud gegeten tijdens de lunch. Dat geeft het studeren dan weer wel. Elke dag samen eten.

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
400 gram bevroren spinazie (mag a la crème)
200 gram zalm, al uit de vriezer gehaald en ontdooid
2 lenteuitjes
3 eieren
peper en zout
50 gr roomkaas, als de spinazie niet met crème is.
wat olie en bloem
75 gr geraspte kaas

Nodig: een springvorm

Bereidwijze
Laat het bladerdeeg ontdooien, doe de spinazie in een pannetje op laag vuur en laat dit ontdooien, zo’n 10 minuten. Zet de oven aan op 200 graden (voor een elektrische). Snijd intussen de lente-uitjes. Als het bladerdeeg ontdooid is, vet een springvorm in, stof deze af met wat bloem en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Steek met een vork wat gaatjes in het deeg. Giet, als nodig, wat overtollig vocht af van de spinazie. Zet het vuur uit en voeg de lente-uitjes toe en eventueel de roomkaas. Klop de drie eieren even los, doe er peper en zout bij en giet dit bij de nog warme spinazie. Meng het goed en doe dit mengsel in de springvorm.
Snijd de ontdooide zalm in repen en leg deze, als zonnestralen in het spinaziemengsel. Duw ze erin zodat ze niet uitsteken. Overdek dit alles met geraspte kaas en zet het zo’n 45 minuten in de oven. Hij is klaar als het spinaziemengsel stevig blijft als je er in snijdt.

Serveer (koud of warm) met een salade met flink wat tomaten. Eet smakelijk

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *