Zaterdagsmaal ::: wentelteefjes

De naam van dit ontbijtgerechtje is vreemd. Probeer hem bijvoorbeeld maar eens aan een Engelssprekend persoon uit te leggen. Zomaar, zelfs voor het ontbijt, ben je dan al grof en beledigend geweest. Zij hebben er dan ook een heel andere naam voor, french toast, maar ontbijt en Engels, dat is een hoofdstuk apart.
Wentelteefjes maken is eigenlijk een manier om oud brood weer lekker te maken, een restjesgerecht. Nu heb ik niet vaak restjes, dus is het voor mij meer een speciaal weekendgerecht. Als we even meer tijd hebben, en er zin in. Lekker met kaneel, fruit en misschien wat jam.

Nodig
4 oude sneetjes brood (wit of bruin)
een glas melk
een ei
een eetlepel suiker
een snuf kaneel
boter

BereidwijzeBreek het ei in een diep bord en klop, met een vork of een garde, de melk erdoorheen. Voeg ook de suiker en kaneel toe en roer het er doorheen. Laat in een koekenpan de boter smelten. Neem vervolgens de boterhammen, snijd die doormidden en dompel die in het ei-melkmengsel, als een spons nemen ze het mengsel op. Doe ze daarna in de hete pan en laat deze boterhammen aan allebei de kanten ‘gaar’ worden. Het ei in het brood zorgt ervoor dat de boterhammen soort van gebakken worden, een beetje krokant maar ook zacht.

Serveer warm met wat kaneel, fruit, jam of wat je ook lekker lijkt.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *