Bloesem buiten het seizoen: 2 DIYs

Ik was te laat. De bloemenman zei dat zodra de bomen vol bloesem hangen, hij ze niet meer kan verkopen. Dus geen bloesem op mijn tafel, alleen maar buiten m’n raam. Twee weken geleden had ik al een poging gewaagd bij een andere bloemenstal. De takjes vol veelbelovende beginnende roze knoppen bleef twee weken lang alleen maar beginnende knopjes. De bloemenman legde me uit dat het seizoen voor bloesemtakken in de winkel maar van begin februari tot eind februari loopt. Buiten is het helemaal bloesemtijd, maar blijkbaar kan ik ze nu binnen even niet krijgen. En daarom ging ik op zoek naar alternatieven.

Nodig
– papieren lampionlamp (bijv. Xenos)
– lamp en kabel en dergelijke
– verf en een kwast

Begin met zwarte verf wat takachtige lijnen te maken, bovenin de lamp. Maak hier daarna met rood of roze kleine bloemetjes aan door gewoon vijf streepjes vanaf hetzelfde beginpunt te zetten (als een sterretje). Doe dit allereerst aan de takken en verspreid de bloemen daarna een beetje alsof de bloesem al valt.
Deze upgrade van de lamp is zo ongelofelijk simpel dat ik bijna niet kan geloven dat ik ervoor op een feestje met 16-jarige meisjes moest zijn om het te doen. De gastvrouw had bedacht dat meiden vast hun kamer konden versieren met zo’n goedkope papieren lamp. Ik had hem al in m’n slaapkamer hangen en met behulp van wat zwarte en witte verf werd het in een uurtje even wat leuker. Ik moet altijd aan Japan en Lost in Translation denken met bloesem.
Nodig
– kale takken
– papier (liefst een beetje dun)
– schaar
– lijm
– vaas

Deze DIY vond ik op Bookhou waar ze precies uitleggen wat je kunt doen. Het enige verschil is dat ik, in plaats van tape wat hobbylijm heb gebruikt, en ik heb de maten van de bloemen wat meer laten variƫren. De kale takken waren de zielige takjes die eerder maar niet verder wilden bloeien. Ik heb alles wat los zat ervanaf gehaald.

Beide DIYs zijn best minimalistisch, maar dat past wel, dacht ik zo. Misschien is dit ook wel een leuke DIY voor Pasen, die bloesem. Het enige andere papier dat ik had was printpapier, en dat blijkt toch niet zo fijn te vouwen als het rode papier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY, inspiratie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bloesem buiten het seizoen: 2 DIYs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *