Bloesembomen

Afgelopen weekend was het tijd voor wat rust. We pakten Ps fiets in en voor mij wat boeken en badschuim en vertrokken naar Limburg, waar het huis van m’n ouders tot onze beschikking was. Gek genoeg, door het mooie weer, heb ik niet eens zo gemerkt dat we opeens van een flatje 67 vierkante meter gingen naar een huis met drie verdiepingen en een ligbad (nou ja, dat laatste wel). Bijna heel het weekend waren we buiten, twee barbecues, tekenen van verbranding en ijsjes op een terras. Zaterdag heb ik vooral gelezen met een roze bril (foto) terwijl P grensoverschrijdend fietswerk deed, met af en toe een veerpont. Zondag hebben wij even, voor de koningin, het dorpje Thorn geïnspecteerd. Gek genoeg was ik daar nog nooit geweest, maar het dorpje, ruikend naar de verf en overspoeld met rustende wielrenners was leuk. We liepen rond en spraken wat beginnersfrans, omdat het zo warm was en de muurtjes en hellinkjes zo buitenlands aandeden. Allerlei aankondigingen voor de koningin waren al geplaatst, dus we weten nu al waar op de route ze dansende kinderen of schilderende cliënten van een sociale werkplaats te zien gaat krijgen.

En overal bomen vol bloesem.

Maandag, op weg naar huis, zijn we halverwege spontaan van de snelweg gegaan voor de lunch. We kwamen terecht in de idyllische dorpjes Neerrijnen en Oppijnen, ongelofelijk schattig en vol met fruitbomen vol bloesem, maar voor zover we konden zien, geen plek waar je op een maandag even kunt lunchen. Geen probleem, even verder kon dat wel.

Die bloesembomen deden me denken een projectje dat ik eens van plan was, dus later deze week, een DIY met bloesem. Yes. Beloofd. Edit: Die post over zelf bloesem maken is nu hierrrr te vinden. Het zijn er zelfs twee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in inspiratie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *