Bootjes vouwen

Papieren bootjeIk dacht dat alle kinderen het kunnen, bootjes en hoedjes vouwen van een a4tje. Ik kan me dan ook niet meer herinneren van wie ik het heb geleerd, of wanneer, zo vanzelfsprekend vind ik het. Vroeger noemden we het vast niet a4tjes, maar kochten onze moeders kilo’s knutselpapier. Nu gebruiken we de witte pakken papier die altijd klaarliggen bij de printer, zodat we, als we echt wat moeten printen (altijd last-minute, altijd officieel), geen blaadjes meer hebben.

Maar goed, ons neefje (9 jaar) en nichtje (7 jaar) hadden nog nooit een hoedje van papier gevouwen, laat staan een bootje. En dat terwijl zij toch dol zijn op knutselen, echt. Op een regenachtige zondag gingen we daarom aan de slag. Het bootje vouwen, daar hoefde ik niet over na te denken, maar wie niet weet hoe het moet, dat staat hier.

Toen de bootjes af waren, en ook die voor het andere neefje (4 jaar), hebben we ze gevuld met popcorn en gevouwen sterretjes. Ze vroegen of de bootjes ook zouden blijven drijven in het water. Ik ga ervan uit dat het kan, maar ik weet niet of we het ooit geprobeerd hebben. Deze Duitse kunstenaar heeft het in ieder geval eens met een levensgrote papieren boot geprobeerd. In London heeft hij het met vrijwilligers nog eens dunnetjes overgedaan, dit keer op film: Frank Bolters papieren boot.

Na de bootjes vroeg mijn oudste neefje of ik ook een heel goed en ver vliegend vliegtuig voor hem kon vouwen. Helaas, dat kan ik niet, maar ik heb hem de kraanvogel geleerd en hem wijsgemaakt dat het een dinosaurusvogel was.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY, inspiratie met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bootjes vouwen

  1. Corline schreef:

    Ja, voor veel kinderen valt een bootje vouwen niet mee. Leuk dat je het je neefjes en nichtje leert. In mijn groep acht hebben de kinderen op een gekleurd A-4tje een brief(je) geschreven aan een overleden persoon of huisdier (dat was toen heel erg aan de orde). Daarna hebben ze er bootjes van gevouwen en die vanaf de brug in de Zaan laten vallen. Daar dreven ze met de stroom mee. Het was heel sfeervol en de kinderen hadden er een goed gevoel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *