Ik heb altijd wel pindakaas in huis, chocolade en meestal ook bananen. Alles wat ik nodig heb voor een schaaltje mini-toetjes dat heerlijk smaakt. Opstijven in de vriezer zorgt voor iets geks bij de bananen, daarna krijgen ze een heerlijke, roomijs-achtige structuur. Ik was echt wel een beetje verbaasd erover dat iets dat zo gemakkelijk was, zoveel indruk maakte bij de mensen die het proefden. Een kleine zomerhit, dus. Daar ben ik zo door verrast dat ik er (nog) niet eens een mooie foto van heb.
Deze bonbonnetjes moeten wel even bevriezen, daarom zou je ze waarschijnlijk op zijn laatst twee uur van te voren moeten maken.
Nodig
Een reep pure chocolade (75 gram) liefst FairTrade
Een grote eetlepel pindakaas
Twee bananen
een tupperware bakje voor in de vriezer
Eventueel
Geraspte en gedroogde kokos (een eetlepel)
Papieren minicupcake/bonbon vormpjes
Bereidingswijze
Smelt de chocolade in een kommetje, au bain marie of even kort in de magnetron. Roer, als de chocolade gesmolten is, er de grote eetlepel pindakaas doorheen. De textuur moet wat vloeibaar blijven.
Snijd de bananen in brede plakjes, van minstens een centimeter.
Dompel vervolgens de schijfjes banaan onder in het chocolademengsel. Dit ging het handigst terwijl ze op een vork lagen. Laat ze even druppelen en leg ze vervolgens in het bakje (of eerst in het vormpje).
Dit werkt het beste als je dit één voor één doet.
Maak het eventueel af door ze met wat kokosrasp te besprenkelen en doe het bakje in de vriezer.
Deze banaanbonbonnetjes hoeven niet te ontdooien, leg ze wanneer je ze wilt serveren op een schaaltje.
Dit was dus mijn kleine zomerhit. Wat was die van jou?
Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.