Eerste post van ’t jaar – terugblik vorig jaar

Ik was voornemens weinig voornemens te maken (ah kom op, wanneer kan ik zoiets schrijven behalve in de eerste week), maar ik heb ze natuurlijk wel. Ze gaan vooral over meer van het goede in m’n leven, zoals goed eten, leuke dingen maken, mooie boeken lezen. Minder gedoe ook. Meer bewust zijn van de leuke dingen op een dag, in plaats van stress. Ik kan doen alsof de foto van de puzzelstukjes een diepsymbolische betekenis heeft, maar dat is niet zo. We puzzelen, omdat het regent en omdat het leuk is.

de buche zonder schors

Het einde van 2011 was leuk, ik heb veel gedaan en gemaakt. Er was mijn eerste kerstkrans, de eerste buche de noel, om uit te proberen, en een tweede, voor vijfentwintig familieleden. We zetten een Ikea peperkoekhuisje in elkaar, die m’n neefje en nichtje versierden. Ik geloof niet dat ik kerstliedjes gezongen heb, behalve misschien mee met She & Him.

De Buche de Noel lukte prima, dankzij de wijze lessen van de British Bake Off. Als je het randje eerst even vouwt, gaat de rol daarna een stuk gemakkelijker. De oefenbuche heb ik grotendeels ingevroren, iets dat ik eigenlijk op goed geluk deed, maar ik lees dat m’n heldin hetzelfde al adviseert (niet in ’t boek, wel op de website). Ik zou graag willen leren hier betere foto’s bij te maken en bewerken. Misschien mag dat een goed voornemen worden.

Het liefst zou ik in 2012 elke week zowel een recept als iets anders gemaakt, gezien, gehoord, hier plaatsen, maar ik ken mezelf genoeg om het niet gelijk te beloven. Ik ga het wel eventjes proberen. Dat dan weer wel. Vrijdag Zaterdag een recept voor het weekend en misschien nog een plan met een borduurring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY, recept met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *