Weer een Robinson boek – leesvoer

Marilynne Robinson – the Givenness of Things

“My present bewilderments are a new territory that make me doubt I have ever really been lost before.”

Marilynne Robinson, Gilead

Hoewel haar stof soms hard werken is (de fictie niet, die is zo mooi!), heb ik er toch weer een gekocht, een boek van Marilynne Robinson, een Amerikaanse schrijfster, denker en theologe. Haar teksten zitten zo boordevol geschiedenis, compassie en wijsheid … op elk essay kan ik weer een tijd kauwen. Inclusief een tweegesprek tussen haar en Obama uit 2015, dat je ook hier online kunt lezen of luisteren. Over hoop tegen angst in, boeken lezen, onderwijs, eerlijkheid boven sensatie en meer.
Ik kocht er maar gelijk een kopje koffie en twee chocolaatjes bij. En ja, ik besef dat ik vooral over lezen en eten (lezen als eten) schrijf, is er meer in het leven dan?

PS: in 2014 maakte ik deze foto toen ik Home en Lila van haar per post binnenkreeg
PPS: 5 jaar geleden zag de winter er zo uit!
Ik deelde toen ook een heerlijk recept voor courgette-brownies

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in boeken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *