zaterdagsmaal ::: cheesecupcakes


Ik had nog nooit een gebakken cheesecake gemaakt, het soort dat Britse en Amerikaanse tv-bakkers graag maken. Ik had er een paar recepten van, maar dat hele gedoe met je taartvorm inpakken in plastic, in een bak met water zetten en na het bakken nog 8 uur in de koelkast laten opstijven, dat leek me allemaal zoveel werk.
Tot vorige week een vriendin per ongeluk verse basis had gekocht en er thuis pas achter kwam dat dit nog in de oven moest. Zij was op zoek naar het soort kaas voor Nederlandse kwarktaart, dus ik kreeg het. Deze cheesecakemix, een best nieuw product, is al voorgemaakt, met ei, citroen en meer, en hoeft alleen nog met een bodem in de oven. De verpakking zwijgt over bakken water of dagdelen opstijven in de oven, ik denk omdat het specifiek voor kleine cheesecakes is. Die bak heet water voegen tv-bakkers toe om te helpen ervoor te zorgen dat het stevige mengsel ook binnenin even warm wordt, maar als je vorm kleiner is, gebeurt dat misschien gemakkelijker. Ik besloot het nog gemakkelijker te maken en ging voor de variatie, cheesecupcakes. De frambozen zijn toegevoegd omdat het zo zomers is, en omdat ik het fragiele van die vruchtjes wel mooi vind contrasteren bij een stevig minitaartje.

Cheesecupcakes, 12 stuks
Ingredi├źnten
Verse basis voor cheesecake (700 gr., te koop bij AH)
100 gr digestives
30 gr. boter
frambozen ter garnering

Verder nodig
siliconen muffinvorm voor 12
papieren vormpjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch). Laat de boter smelten in een pannetje en verkruimel intussen de koekjes. Haal de pan van het vuur als de boter gesmolten is en schep de koekjes erbij. Vermeng ze. Schep het koekmengsel in de muffinvormpjes en druk dit goed aan. Zet de vormen 5 minuten in de koelkast. Vul de vormpjes hierna met de verse basis. Ik gebruikte een ijsschep en drukte het nog eens aan met een gewone lepel. Vul de vormpjes totdat alles op is, de cheesecake rijst niet, dus het kan best.
Zet het 40-45 minuten in de oven op 160 graden, totdat de bovenkant van de mini-cheesecakes een beetje bruin beginnen te worden. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Zet ze later in de koelkast. Serveer met twee frambozen op elke cheesecupcake, of wat je zelf lekker vindt.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *