Ik geef het gelijk maar toe. Ik heb het veel te druk. Allemaal leuke dingen, hoor, wees gerust. Zo was er een feestje omdat we allebei toch echt eindelijk afgestudeerd zijn. Er lopen leuke dingen, maar de tijd, de tijd ontglipt me even. Ik heb er boeken over liggen, over beter omgaan met je tijd, maar die verzamelen, net als dit blog, een klein laagje stof. Het onderstaande recept is daarom eentje die ik niet geprobeerd heb. Maar hij komt van m’n moeder, dus dat zit helemaal goed.
Gevulde aubergines (Melanzane Ripiene alla Ligure)
Benodigdheden
2 aubergines ‘a 225 gr.
275 gr. Aardappels, geschild en in blokjes
2 eetl. Olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
piment en paprikapoeder
1 ei losgeklopt
40 gr versgemalen parmezaanse kaas
1 eetl vers wit broodkruim
zout en peper
munt en slabladeren.
Bereidwijze
Verwijder de steelaanzet en kook de aubergines 5 min in licht gezouten water. Keer ze geregeld om. Kook de blokjes aardappel in 20 min gaar.
Snij de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Laat een rand van 5 mm intact. Leg de aubergines in een licht ingevette ovenschaal en hak het vruchtvlees fijn.
Bak de ui, knoflook en vruchtvlees zacht in 6 tot 8 min.
Verwarm de oven voor op 190 C
Pureer de aardappelen. Doe dit met de kruiden en het ei bij het vruchtvlees. Ook de kaas , maar houd 1 eetl. achter. Schep het mengsel op de auberginehelften. Meng broodkruim en lepel kaar en strooi dit er over,. 45 min in de oven. Serveer op slabladeren en met munt.
Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.