Zaterdagsmaal ::: Courgettebol met geitenkaas

Paul kwam thuis met een groene bol. Zijn collega had een bolvormige courgette in zijn moestuin laten groeien, speciaal voor een Franse heerlijkheid. Naast de bol kregen we instructies over hoe je dit klaar kunt maken. De bol staat al een paar daagjes te wachten op mijn tijd, want een uurtje in de oven hadden we deze week niet. Ik zie trouwens dat er natuurlijk veel meer gerechten te bedenken zijn. Net als met gewone courgettes en ander groente en fruit geldt voor de bolcourgette, hoe kleiner, hoe meer smaak. In dit recept moet je de courgettepulp eruit scheppen, en zit ik dus opeens met wat pulp. Ik lees hier alvast hoe ik dat morgen kan toevoegen aan m’n eitje. Ik kan er ook een soort kaaskoekjes van bakken.

Courgettebol met geitenkaas

Voor 2 personen
Een grote bolcourgette
twee geitenkaasjes zonder honing
tijm
rozemarijn
peper en zout
olijfolie

Bereidwijze Verwarm de oven voor op 180 graden met het rooster in het midden. Was de courgette en dep het droog. Snijd de steel eraf. Snijd de courgette horizontaal door midden. Dus, als de courgette staat en het steeltje bovenaan zit. Leg beide helften met de open kant boven. Schep de draden en zaden uit. Schep liever te veel uit dan te weinig, anders blijft de courgette erg vochtig. Er ontstaat een redelijk gat. Leg hier een geitenkaasje in en zet de twee helften in een ovenschaal. Neem wat olijfolie en schenk of kwast dit over de courgette en het kaasje. Besprenkel het naar smaak met de kruiden, of andere kruiden. Zet de schaal een uur of langer in de oven. Het kaasje karameliseert was en het courgettevlees mag helemaal zacht zijn. Serveer de halve courgettes op een diep bord en lepel hem lekker uit.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *