Zaterdagsmaal ::: tiramisu met restjes

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten (maken). Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Januari voelt soms als een inhaalslag van december. Knipoogden de granaatappelen en kaki’s naar me in de laatste maand van het jaar, in de eerste koop ik ze, voor de helft van de prijs. Had ik ambitieuze plannen met mascarpone truffels uit een kookboek in december, in januari ligt er nog steeds een bakje van die roomachtige kaas. En dan de drank. Alleen in december koop ik flessen van spul dat niet lekker is, maar nou eenmaal nodig voor een of andere luxe recept. Januari is restjes opmaken en in het weekend weer af en toe iets speciaals

Tiramisu met restjes
Nodig en erachter wat ik gebruikt heb
– Fruit – een halve granaatappel
– 6 Koekjes – volkoren digestives
– stevige room van ’t een of ander – mascarpone
– drank die anders niet opgaat – Grand Marnier
– desgewenst lichte basterdsuiker

Breek de koekjes in stukken en schenk er wat drank over. Laat het intrekken terwijl je het fruit klaarmaakt. Bij een granaatappel heb ik nog geen manier gevonden die m’n kleren en de keuken niet onderspettert. Roer desgewenst wat lichte basterdsuiker door de room om hem wat zoeter te maken.
Neem twee dessertglazen of iets anders doorzichtigs waar je het in zou kunnen serveren. Stapel dan, net zoals bij een echte tiramisu, de ingrediënten. Eerst de verzopen koekjes, dan de room, dan het fruit. Herhaal dit een keer. Ik vind het het wel prima als er nog wat lucht tussen de ingrediënten zit, dus ik druk het niet aan. Maar dat kan natuurlijk wel.

Het is een van de makkelijkste toetjes ooit, maar ziet er altijd indrukwekkend uit. Eerder maakte ik hem bijvoorbeeld al met yoghurt en bramen, ook een aanrader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *