Zaterdagsmaal ::: Tiramisu

Ik heb deze week geprobeerd gegrilde polenta te maken. En hoewel het best lekker was, is het niet helemaal gelukt. Polenta zou je namelijk aan moeten maken met 4 keer zoveel water, een half uur moeten roeren en echt, dat heb ik gedaan, en dan af laten koelen, en echt, ook dat deed ik. En dan grillen. Dat deed ik ook. Maar ergens zat er denk ik teveel water bij, want het werd een beetje gegrilde pap. Dus voordat ik hier ga vertellen hoe je het maakt, moet ik daar zelf nog even achter komen. Daarom een recept uit de oude doos.

Er zijn vast net zo veel tiramisurecepten als er Italianen zijn. Misschien is het wel het soort gerecht waardoor oude vrouwtjes die jarenlang prima samen handwerkjes deden, opeens nooit meer met elkaar in dezelfde bakkerij willen staan. Maar ja. Ik ben niet in Italië, en dus vertrouw ik gewoon op het recept van m’n moeder. Getest en goed bevonden.

Tiramisu
Ingrediënten
2 pak lange vingers
1 kop sterke koude koffie
scheutje Tia Maria
3 eieren
3 eetl. basterdsuiker
250 gr mascarpone
125 gr geraspte bittere chocolade

Bereidwijze
Doe de Tia Maria bij de koffie. Beleg de bodem van een rechthoekige schaal met lange vingers en besprenkel deze met de koffie. 3 eigelen schuimig kloppen met 3 eetl. basterdsuiker. Mascarpone er door roeren. Eiwitten stijfkloppen en erdoor scheppen. Met de helft van deze creme de lange vingers bedekken. Hierover een laag chocola.Dan weer een laag besprenkelde lange vingers. Een laag creme en daarover een laag chocola. In de koelkast 1 uur laten opstijven.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *