Zaterdagsmaal ::: tomatenolijvenquiche

We hebben er al weer een paar barbecues opzitten, deze semizomer. En hoewel ik het heerlijk vind, hoeft er voor mij niet altijd vlees op, of alleen vlees. We variëren met gegrilde groenten, vis en natuurlijk als toetje bananen. Als ik de tijd heb, maak ik een quiche. Dit is er een uit Bridget Jones’ Party Food. En ja, blijkbaar is er echt een schrijfster van kookboeken die Bridget Jones heet.

Tomatenolijvenquiche
Ingrediënten
3 eieren
300 ml melk
2 eetlepels verse kruiden (wat je hebt)
6 stevige pruimtomaten
75 gram rijpe brie
16 zwarte olijven, ontpit
zout en peper
7 plakjes bladerdeeg, ontdooid
olie of vet voor de quichevorm

Bereidwijze Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een quichevorm in en bedek deze met bladerdeeg. Zorg dat er niet te veel aan de randjes uitsteekt. Klop de eieren met de melk los, doe er de kruiden en peper en zout bij. Snijd de tomaten in dunne plakjes en de brie in blokjes. Snijd de olijven in ringen. Verdeel die tomaten, brie en olijven over de bodem van de quiche en giet hier het eimelkmengsel overheen. Zet het geheel in de oven voor 40 minuten, of tot de vulling stevig en goudkleurig is. Zowel warm als koud lekker.

En nu hopen dat die echte zomer snel komt!

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *