Zaterdagsmaal ::: Verrassende spinaziesalade

Een van mijn zomerdoelen was om mijn saladearsenaal uit te breiden, en gelukkig heb ik om me heen altijd meer dan genoeg inspiratie. Op twee feestjes kwam ik dezelfde salade tegen, gemaakt door een kennis die nu eenmaal altijd lekkere dingen maakt. Deze salade heeft erg weinig ingrediënten en is dus prachtig simpel. Ik hoefde niet eens om het recept te vragen. Na twee keer proeven, wist ik het. Deze deel ik dus graag, als een laatste groet aan de zomer, want deze salade zit vol zomerkoninkjes, aardbeien. Dit is een supersnelle salade.

Spinaziesalade met aardbeien
Ingrediënten
Een halve zak verse spinazie
een doos aardbeien
2 el balsamico azijn
2 tl Sesamzaadjes/maanzaadjes

Bereidwijze Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes. Als ze groot zijn, snijd ze in stukken. Doe de aardbeien in een kom en schenk hier de balsamico overheen. Schep de beide ingrediënten door elkaar. Was de spinazie en doe dit in grote schaal. Desnoods kun je de bladeren in stukken snijden, maar dat hoeft meestal niet. Schep de balsamico-aardbeien door de spinazie en sprenkel hier de zaadjes overheen.

Prima lekker op een (na)zomerse avond.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *