Zaterdagsmaal ::: watermeloen martini

Wat doe je als je het inmiddels wel een beetje gezien hebt met die stukken watermeloen in je koelkast, en een cocktailshaker hebt die je nog nooit hebt gebruikt? Ik zoek dan gelijk een recept voor een cocktail met watermeloen. Dit was m’n allereerste cocktail, en ik heb het resultaat in wijnglazen gedaan, maar de watermeloen martini was een feit. Wat helpt is dat er tegenwoordig zelfs pitloze watermeloenen zijn. Die zag ik vroeger nooit, maar de watermeloenen van nu hebben hoogstens wat witte zachte pitjes, niks geen zwarte pitten meer. Tenminste, als op het bordje staat dat ze pitloos zijn. Dat betekent misschien over 20 jaar dat onze kinderen niet weten waarom we telkens zwarte puntjes verwerken in onze nabootsingen van watermeloenen. Nu ik dit schrijf zie ik trouwens een heel andere manier van serveren, de drunken watermelon, slechts voor feesten en partijen.

Nodig
(2.5 delen)Een flink stuk watermeloen
(1 deel) wodka
een scheutje citroen- of limoensap
ijsklontjes

een blender of shaker
glazen

Snijd de groene delen van de watermeloen af en prak of blend het rode vruchtenvlees fijn. Als het goed is, is de volume van je watermeloen wat geslonken en vloeibaarder geworden. Als de watermeloen 2 delen is, giet hier dan 1 deel wodka bij. Oftewel, als de watermeloen 2 glazen zou vullen, giet er een glas wodka bij. Dat kun je natuurlijk helemaal naar smaak doen. Doe er nog wat ijsklontjes en een scheut limoensap bij en shake of blend het geheel.

Schenk dit in glazen en toast op de zomer.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *